Нуждая ли се от GPS навигация?

5 February , 2019, 1:39 pm


През последното десетилетие навигацията за кола постепенно премина от скъпо удоволствие за любителите на техниката в незаменим инструмент, който става все по-често срещан в автомобилите. Навигацията никога не е била по-достъпна и сега може да си я позволите без да се налага да отделяте големи суми. Всъщност, тя не е достъпна само чрез вградените мултимедийни системи в автомобилите, а можете да намерите и самостоятелни устройства, които са на разумни цени. Да, определено днес се радваме на разнообразие от модели за портативни навигации. Срещаме най-различни модели. Разликите са в марката, екстрите, предназначението и техническите показатели.
 
 

Кой се нуждае от GPS навигация?
 
Най-важният въпрос тук наистина се свежда до това: „кой се нуждае от GPS навигационна система в колата си?“ Ето някои от основните причини да се сдобием с навигация:
 
 
 
- Не желаете да се загубите или да объркате пътя.
 
- Попадането в трафик не е желателно за вас.
 
- Времето е пари, така че намирането на най-бързия маршрут е важно.
 
 

Загубени или поели в погрешна посока? Никога повече!
 
Ако наистина познавате града, в който живеете (и непосредствената околност) толкова добре, че не ви се налага да търсите адрес, тогава да се загубите вероятно не е сред нещата, които ви притесняват. В интернет има и много ресурси за картографиране и планиране на маршрути, така че винаги можете да потърсите сложен или объркващ адрес, преди да тръгнете. Въпреки това, доброто, актуализирано GPS устройство обещава, че никога повече няма да объркате пътя, да се налага да търсите маршрути или да объркате адрес.
 
 
 
Защо се нуждая от трафик информация?
 
Данните за трафика не са стандартна функция, която се намира във всяко устройство за GPS навигация, но това е функция, която може да направи пътуването ви много по-малко разочароващо. Той по същество показва данни за трафика в реално време на дисплея на GPS-а, което може да ви позволи да избегнете задръствания, преди да се натъкнете в тях. Някои GPS устройства могат автоматично да избягват лошия трафик чрез интелигентно планиране на маршрута, предназначено да намери най-краткото време за пътуване вместо най-краткия физически маршрут. За щастие много устройства днес предлагат тази функция. Повечето от най-актуалните модели на TomTom и Garmin ни предоставят тази екстра наред с още много удивителни функции.
 
 
 
Значението на ефективността и времето
 
В зависимост от вашите приоритети, можете да оцените ефективността повече от времето, или обратното, но GPS навигацията може да ви помогне в двата случая. Факт е, че обикновено има няколко различни начина за достигане от точка А до точка Б, като всеки маршрут има свои уникални характеристики и предимства. Едно нещо, което всяка GPS система може да направи, е да намери най-краткия път, който може да ви спести много време (особено когато се комбинират с интегрирани данни за трафика.)Тя обаче може да изчисли най-ефективния маршрут за вас, ако притежава трафик информация и възможност за изчисляване на най-добър маршрут, рaзчитайки тези данни.
 
 
 
Опции за GPS навигация
 
 
Съществуват три основни варианта за GPS навигация:
 
 
- Мултимедия за кола с навигация

- Мобилни GPS навигации

- Мобилни приложения

 
Мултимедия за кола обикновено е по-скъпо устройство в сравнение с другите опции. Така че, въпреки че това е опция, ако планирате да обновите интериора на автомобила си и намерите подходящ модел, който ви харесва, това далеч не е единствената опция. Самостоятелните GPS устройства са понижили цената си през последното десетилетие и са стигнали до съвсем достъпни стойности. Те не изглеждат естетично на таблото ви както би стояла една навигация за вграждане (OEM система), но носятдопълнителна полза от преносимостта, което означава, че можете да ги преместите от една кола в друга - или дори да ги използвате извън автомобила.
 
 
Най-евтиният, най-лесният начин да получите навигация,вероятно ще бъде приложение за мобилен телефон. Ако имате модерен iPhone или смартфон сAndroid,има доста голяма вероятност да има вграден GPS приемник, което означава, че може да изпозлвате приложение с навигация. Това, което трябва да направите, е да инсталирате такова и да го изпозлвате според възможностите си - онлайн или офлайн.Разбира се, всяка една от опциите за навигация има своите предимства и изборът на вариант зависи от потребностите и предпочитанията на потребителя.


« Back to news list
 Доставка

Доставката на всички артикули се извършва в рамките на 24 часа.

Плащания

Плащането се извършва чрез БАНКОВ ПРЕВОД или НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ.

Партньори

gps навигация

Контакти с нас

MTEL - 0889 444 002
GLOBUL – 0897 82 32 32
E-mail - office@leos.bg