Какви характеристики са важни при избора на GPS навигация?

18 January , 2019, 3:01 pm


Много хора, на които им предстои покупка на GPS навигация - особено ако е за първи път - не знаят как да изберат подходяща за тях. Сред страниците на онлайн магазините и рафтовете на магазините за техника срещаме огромно разнообразие от модели и марки с най-различни функции и на най-различни цени. Ако си задавате въпроси относно наличните функции и потребността ви от тях, то вие сте на правилния път. Компетентните и уверени купувачи знаят какво искат преди да влязат в магазин или да направят онлайн поръчка.

Съществуват основни характеристики, които трябва да се вземат предвид при покупката на добра GPS навигация, но има и други допълнителни екстри, от които може да се възползвате. Както може да очаквате, функциите, които избирате, ще повлияят на цената на GPS устройството.Размер на екрана и резолюция

Въпреки, че все още можете да намерите GPS устройство с 4.3 -инчов дисплей, който е идеален за спортна кола или друг малък автомобил, 5-инчовите дисплеи са настоящият стандарт за леки автомобили. Може да видите реклами за 6-инчови или 7-инчови дисплеи, които са по-подходящи за по-големи коли, бусове или камиони с големи предни стъкла. Те са подходящи и за онези от нас, които искат да изпозлват навигация спо-голям и ясен екран, където графиката е изключително лесно забележима, иконите и буквите са големи и отчетливи. Размерът има значение тук, тъй като почти всички съвременни навигатори се контролират от сензорен екран, а не бутони – значително подобрение в сравнение с по-ранните модели GPS навигатори.

Резолюцията може да е от значение за вас, въпреки че ако устройството е позиционирано правилно, трябва да можете да виждате дисплея ясно при всяка стандартна разделителна способност. Например, някои модели имат резолюция от 480 x 272 пиксела, а други имат резолюция от 800 x 480 пиксела. Ако решението е важно за вас, посетете магазин, който предлага GPS устройства, които може да тествате и да огледате дисплея, за да прецените сами дали по-високата резолюция е важна за вас.


Високочувствителен GPS приемник

Съвременните високочувствителни приемници осигуряват превъзходно приемане на сигнала на места, където може да е трудно да се получи сигнал от сателит, като например сред високи сгради, в силно залесени места или стръмни терени. Не се задоволявайте с по-малко. Високочувствителни приемници се предлагат на някои бюджетни модели и на повечето от навигациите от среден и висок клас като навигации от марките LEOS, NORTH CROSS, WAYTEQ, PRESTIGIO, NAVITEL, GARMIN, TOMTOM.


Гласови насоки

Повечето съвременни GPS навигации предлагат опцията гласови указания. Въпреки това, бюджетният модел може да ви инструктира да "Завийте надясно след 100 метра" с роботизиран глас, докато модел от висок клас с възможности за преобразуване на текст в реч с естествен глас осигурява по-точна и сигурна инструкция чрез именуване на улицата, споменаване на обекти по пътя (кръстовища, бензиностанции) и др. Освен това по-актуалните модели предлагат и богато разнообразие от езици, както и избор глас – женски, мъжки.


Хендсфри разговори посредством Bluetooth

Вашият GPS може да служи като хендсфри, благодарение на неговите високоговорител, микрофон и сензорен дисплей, както и на Bluetooth функцията, с която може да свържете навигатора с телефона ви. Хендсфри разговорите са голямо предимство за шофьорите, като така те могат безпроблемно да провеждат разговори, като не отвличат вниманието си от пътя, държат ръце на волана. Тази функционалност ще ви спести и евентуални проблеми с органите на реда.

 

Откриване и избягване на трафика

Откриването и избягването на трафика са възможности за някои GPS навигатори, които разполагат с трафик приемник или предлагат възможност за получаване на трафик информация посредством специални приложения и връзка със смартфон. Ако закъсненията в трафика са често срещани във вашето населено място, помислете за ползата от тази функция. Трафик информацията и изчисляването на маршрут, избягващ трафика, може да ви спести много време.


Живот на батерията

Повечето GPS навигатори идват с изненадващо кратък живот на батерията - около 30 мин. Уверете се, че устройството може да се захранва, докато пътувате, през 12-волтовия контакт на автомобила, и разполага с необходимите аксесоари за захранване в комплекта. Най-високо бюджетните варианти като някои навигациите от GARMIN и TOMTOM, предлагат издръжливост в режим на работа за около 1-2 часа.

 

MP3 или аудио плеър

Вграденият в някои модели GPS навигатори MP3 плейър не е достатъчно добър, за да ви накара да се откажете от своя аудио плеър или смартфон, но все пак е на разположение, ако имате нужда от него.


Други съображения

Повечето GPS навигатори предлагат гласови команди, 3D изглед на картата, автоматично преизчисляване на маршрут и потребителски точки, но ако търсите в супер бюджетната GPS категория, проверете дали те са включени. Някои GPS устройства идват с възможност за доживотен ъпдейт на картите. Най-малкото, картите на навигацията трябва да могат да се ъпдейтват. Някои от навигациите от по-висок клас предлагат операционна система АНДРОИД, възможност за достъп до Интернет, функция за видеорегистрация, камера за заден ход и много др. След като уточните набора от функции, от които ще имате нужда, вие сте готови да пазарувате.« Back to news list
 Доставка

Доставката на всички артикули се извършва в рамките на 24 часа.

Плащания

Плащането се извършва чрез БАНКОВ ПРЕВОД или НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ.

Партньори

gps навигация

Контакти с нас

MTEL - 0889 444 002
GLOBUL – 0897 82 32 32
E-mail - office@leos.bg