Специализирана навигация за мотор

28 December , 2018, 2:42 pm


Навигациите са популярни и широко разпространени уреди. Те определено улесняват потребителя и създават сигурност и комфорт, спестявайки много време, проблеми и тревоги. Навигациите са системи, които изчисляват и показват маршрут до предварително зададена крайна цел. Това е най- простото определение за тях. Разбира се, тези системи са се развили, и сега предлагат множество допълнителни функции, които ги усъвършенстват и носят неоспорими ползи за онези, които ги ползват. С напредването и навлизането на все по-разнообразни функции, навигационните системи са се разделили по вид и сега различаваме различни групи навигатори, най-вече според предназначението си. Навигацията за мотор е един от множеството варианти, които днес срещаме в магазина за техника.

Навигациите за мотор включват в себе си всички базови функции, присъщи на навигационната система, плюс допълнителни специализирани екстри, които я отличават от останалите. Базовите функции на навигацията са актуални карти, информация за точки на интерес по маршрута (бензиностанции, паркинг, забележителности, медицински центрове, хотели, мотели, места за отдих и др.), предупреждения за възможни полицейски постове, скоростни ограничения, възможност за възпроизвеждане на музика, видео, снимки. Освен тях, в навигацията за мотоциклет ще срещнем и специални функции, които ще я направят особено полезна за мото маниаците.

От гледна точка на визията, навигацията за мотор е създадена с по-груб дизайна, прахо, ударо и влагоустойчив, за да издържа на различните атмосферни условия. Тя ще се ползва „на открито” и трябва да бъде устойчива. Тъч скрийнът на навигацията е създаден, за да реагира на допир с ръкавици, като така лесно ще се контролира от шофьора, без да се налага той да сваля екипировката си. Повечето навигации за мотор предлагат функцията Bluetooth. Нейното наличие е ключово. Тя дава възможност навигацията да бъде свързана със телефона на шофьора и така той да има възможност да приема обаждания и съобщения директно от навигацията. Bluetooth връзката може да послужи и за споделяне на музика

Много известни марки предлагат варианти за добра навигация за мотор. Най-популярни са навигациите за мотор на LEOS, WAYTEQ, NAVITEL, ТОМТОМ и GARMIN. В зависимост от марката и модела, навигациите могат да предлагат много екстри и допълнителни функции. Най-специфичното, което ги различава от останалите, е софтуерът за мотор. Някои брандове предлагат навигациите си със собствен софтуер, който предлага информация за атрактивни маршрути за мотористите – пътища със завои, планински и хълмисти пътища. По-забележителни екстри са възможността за споделяне на маршрут с други хора, възможността за следене на другите, Smartphone link функцията за устройства на Garmin zumo, която дава информация за трафик в реално време през смартфона и възможност за споделяне на аудио съдържание. Някои навигации от тази серия притежават функция за известия за водача и насочване към по-безопасно шофиране – когато сте на път да завиете в грешна посока, когато наближавате червен светофар, жп прелези, камери за скорост, предупреждения за почивка, потенциални места за отдих. Някои нови модели разполагат вграден бордов компютър, който при предварителна настройка може да изчислява горивото ви и да ви известява за неговото ниво. Друга по-интересна функция, е възможността за ползване на TPMS сензор за следене нивото на налягане в гумите. Някои навигации за мотор за съвместими с екшън камери за каската, които могат да бъдат закупени отделно.

Навигациите за мотор са специализирани устройства, предлагащи изключителни функции, които да ви улеснят и да ви създадат сигурност, удобство и комфорт при вашето пътуване.
 « Back to news list
 Доставка

Доставката на всички артикули се извършва в рамките на 24 часа.

Плащания

Плащането се извършва чрез БАНКОВ ПРЕВОД или НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ.

Партньори

gps навигация

Контакти с нас

MTEL - 0889 444 002
GLOBUL – 0897 82 32 32
E-mail - office@leos.bg