От каква навигация се нуждая?

27 November , 2018, 10:19 am


GPS навигациите са модерно устройство, което все по-масово се използва. На всеки се налага да поеме по непознат маршрут. Дали пътуването ни ще е свързано с ангажимент или ще пътуваме с цел почивка, ние неизбежно ще попаднем на непознат за нас път. Табелите по маршрута или информацията от случайни минувачи не винаги са напълно коректни и достатъчно описателни. Предимството на навигациите пред тях е неоспоримо. Ако имате такава, няма да Ви се налага да се тревожите за това как ще стигнете до желаната точка, дали ще има кого да попитате и дали ще успеете да се ориентирате. Ще се отървете и от тревогата по объркването на пътя и изминатите километри в грешната посока.

Вече сте осъзнали необходимостта от добра GPS навигация и желаете да си намерите такава. Коя обаче е подходяща за вас? Определено моделите, предлагани на пазара, са много и изключително разнообразни. Ще намерите десетки марки навигации, видове и модели, включващи най-различни функции. Богатият избор, който виждате, е и поредното доказателство как търсенето им е значително и е разнообразило предлагането. Сега сте изправени пред избора за навигатор и имате нужда от насоки. Всъщност е доста лесно. Трябва да си отговорите на няколко въпроса и отговорите сами ще ви отведат до правилния избор.
 

1. За какво превозно средство ще използвам навигацията?

Това е първият и основен въпрос, на който трябва да отговорите, когато търсете навигация. Значението е наистина огромно, тъй като редом с масовите, сред категориите продукти ще откриете и множество специализирани GPS навигации. Предлагат се навигации за камион, кола, мотор, кемпер, ръчен GPS, GPS за спорт, риболов и други. Навигациите за превозните средства и за различните цели се разграничават по функционалност на софтуера и хардуера и по дизайн. С разликите и специфичните функции може да се запознаете в специалната ни статия по въпроса.
 

2. От какви функции се нуждая?

Големият интерес провокира много компании да се ориентират към производство на навигации. Така днес срещаме навигации на марките LEOS, ORION, NORTH CROSS, WAYTEQ, MIO, PRESTIGIO и разработки на лидерите като GARMIN, TOMTOM, BECKER. Всеки продукт си има предимства, като, разбира се, най-висок клас са продуктите на големите брандове.

Първа съществена разлика при навигациите е разграничаването им според операционната система, с която работят. Предлагат се навигации с Windows CE и навигация с ANDROID. Първият вариант е базовият, включващ основните функции на навигацията – карти, точки на интерес, предупреждения, съхранение на файлове и маршрути, възпроизвеждане на файлове и при някои модели – Bluetooth функция за хендсфри разговори. При втория вариант – GPS с ANDROID - срещаме навигация, която освен базовите функции, включва и възможност за връзка с Интернет посредством вграден WI-FI модул, възможност за теглене на съдържание, ползване на приложения и много други, които операционната система позволява. Във втория случай вие реално получавате едно цялостно смарт устройство.

С ANDROID оперират например и така популярните напоследък таблети с GPS навигация. Това е таблет със специализирано приложения за навигация, като така реално ползвате 2 в 1 устройство. Разновидностите тук се разширяват до 5 в 1, като най-функционалният вариант е с функция за видеорегистрация, телефон и цифрова телевизия.

Друга разлика при навигациите са картите, с които работят. Всеки GPS работи със специален софтуер. Познати са IGO, NAVIGON, SYGIC и др, както и специализираните софтуери, собственост на марките GARMIN, MIO, TOMTOM, които те прилагат при навигаторите си. Последните включват възможност за доживотен безплатен ъпдейт на картите през специализираните софтуери на всеки бранд. Доживотната безплатна актуализация определено е значително предимство, но и, разбира се, се предлага с високо бюджетните устройства, които ще намерите и на по-висока пазарна цена.


3. С каква големина да бъде навигацията ми?

Подгответе отговор и на въпроса относно големината на навигацията. Предлагат се навигации с 4.3”, 5”, 7” дисплей, като при таблетите могат да достигнат и до 8”,9”,10”, 12”. По-малките устройства са по компактни и лесни за пренасяне, а по-големите предлагат по-ясна картина и видимост на картата. Можете да съобразите размера на навигацията и с превозното средство, в което ще се ползва. За бусове и камиони по-подходящи са уредите с по-голям екран.

Както сами се убедихте, разликите при навигациите са много, но е напълно достатъчно да си изясните потребностите като отговорите само на три въпроса и така да решите кой продукт ще бъде най-подходящ за вас. Разбира се, на разположение за консултация и съвет са нашите професионални консултанти, които ще ви помогнат бързо и лесно да вземете правилното решение.
 « Back to news list
 Доставка

Доставката на всички артикули се извършва в рамките на 24 часа.

Плащания

Плащането се извършва чрез БАНКОВ ПРЕВОД или НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ.

Партньори

gps навигация

Контакти с нас

MTEL - 0889 444 002
GLOBUL – 0897 82 32 32
E-mail - office@leos.bg