Видове GPS навигация според предназначението си

26 November , 2018, 12:31 pm


Множество са навигационните системи, които днес пазарът предлага за нас. Макар разликите на пръв поглед да са непонятни за нас, те всъщност са значителни. В тази статия ще хвърлим светлина върху едно от най-съществените различия при навигаторите – превозното средство или целта, за която ще бъдат използвани.
 

Първо и основно деление на навигациите, е според предназначението им. Това е така, тъй като те работят със специализиран софтуер, който притежава функции и информация в зависимост от предназначението си. Обърнете внимание и ще видите оферти за навигация за камион, навигация за кола, навигация за мотор, навигации за измерване на земеделски площи, GPS за спорт и др. Разликата между тях е във функциите, софтуера и дизайна.
 

Навигациите за кола, в зависимост от модела, включват карти, предупреждения за скорост, полицейски постове, информация за точки на интерес като паркинг, ресторанти, мотели, забележителности, медицински центрове и т.н., възможност за възпроизвеждане на файлове, памет за маршрути.
 

Навигациите за камион, освен описаните по-горе функции, притежават възможност за въвеждане на данните на камиона като дължина, височина, тонаж, брой оси и товар, и така изчисляват зададен маршрут, съобразявайки се с тях, в синхрон с всички местни разпоредби и ограничения за движение на превозни средства от тази категория. Навигацията за камион или ТИР е изключително добре разработено устройство, което определено ще ви спести наистина големи главоболия.
 

Навигациите за мотоциклет също включват базовите функции като при тези за лек автомобил, но и имат известни разлики. Първо дизайнът – специализираните навигации за мотоциклет са разработени да бъдат прахо, ударо и влагоустойчиви с огледа на факта, че се ползват на открито. Детайл, който е неизбежно да бъде взет в предвид, и гарантира здравина и устойчивост. Повечето навигации за мотоциклет притежават функцията Bluetooth, която им дава възможност да бъдат свързани с handsfree устройство в каската, и така да провеждат телефонни разговори „без ръце”. От гледна точка на софтуера, някои навигации включват възможност за споделяне на маршрути, предварително определяне на маршрути, база данни с маршрути с множество завои и такива, които са привлекателни за мото маниаците.
 

Навигациите за измерване на площи или ръчен GPS се използват главно в земеделието, в лова, от мотористи, от любителите на туристическите пътеки, отдиха и преходите. Те се характеризират с висока точност на позициониране и в зависимост от функциите си могат да измерват площи, да очертават землища, да се трасират имоти и да се запаметяват данни и маршрути. За тези устройство можете да закупите допълнително карти, които са ви необходими, в зависимост от приложението им.
 

Навигациите за спорт включват модели, подходящи за любителите на спорта, като може да откриете GPS за голф, GPS за бегачи, за плувци, GPS за мултиспорт, часовници и други. Тези уреди може да ползвате докато се наслаждавате на любимия си спорт и така ефективно да следите прогреса и тренировката си, като надминавате себе си и поддържате желаната форма.
 

Навигация за кемпер е още една разновидност от навигационните системи. Освен базовите предимства, тя включва база данни с точки на интерес за любителите на къмпинга, предупреждения за движение и забрани.
 

Гамата на навигациите се разширява и до специализирани GPS като сонари за риболов, GPS за следене на кучета с каишки в комплекта, уреди за морска навигация и авиационна навигация. Тук говорим за високотехнологични специализирани и професионални навигационни системи с изключително добро качество.
 

Някои производители като Garmin предлагат най-разнообразни карти за навигации, които могат допълнително да разширят приложението и предназначението на дадена навигация, която позволява инсталирането и ползването им.

 « Back to news list
 Доставка

Доставката на всички артикули се извършва в рамките на 24 часа.

Плащания

Плащането се извършва чрез БАНКОВ ПРЕВОД или НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ.

Партньори

gps навигация

Контакти с нас

MTEL - 0889 444 002
GLOBUL – 0897 82 32 32
E-mail - office@leos.bg