Видеорегистратор - нуждаем ли се от това устройство в нашия автомобил?

5 October , 2018, 10:36 am


Видеокамерите за коли са на пазара от десетилетия, но едва сега избухнаха в общественото съзнание. Ако сте прекарали наскоро няколко часа в Youtube, може да стигнете до заключението, че тези устройства са навсякъде – полицейски коли, любители шофьори, граждани, защитници на законите на пътя. Тук възниква въпроса, нуждаем ли се от видеокамера в нашия автомобил наистина, или това е просто поредната отминаваща с времето мода? За да си отговорим на този въпрос, ще разбулим духовете около популярен обществен мит, който е създаден от обществото.
Добрите шофьори не се нуждаят от Видеорегистратор

Ако сте отговорен шофьор, може би сте склонни да попитате: "Защо трябва да си купя камера?" Никога не сте попадали в пътен инцидент, а ако се е случвало, виновникът не сте били вие и сте на мнение, че не трябва да се притеснявате на пътя, благодарение на вашия опит? Е, може да сте отличен шофьор, но за съжаление това не гарантира вашата безопастност.
Вероятно сте чували термина "защитно шофиране", който се отнася до стил на шофиране, който включва постоянна бдителност срещу опасното поведение на други шофьори. Теорията е, че ако сте нащрек за агресия, грешки и други проблеми с други шофьори по пътя, можете да предприемете коригиращи действия и да се предпазите от проблеми.
Основната причина да използвате Dash Cam се основава на същата логика като защитно шофиране. Дори да следвате всички правила на пътя и дори да карате отговорно е много вероятно да се сблъскате с някой, който не прави тези неща.
За щастие, видеокамерата във вашата кола, може да предотврати много потенциални проблеми. По-специално, този вид записи, могат да предотвратят измамите при застраховането, да помогнат за борбата с корупцията от правоприлагащите органи и да прекрати главоблъсканицата при показанията на шофьорите тип "той каза, тя каза", след инцидент.
Допълнителни функции
Освен възможността да докажете своята невинност при инцидент, някои видеове устройства, предлагат функция за паркиране, която можете да включите (или да се включи автоматично), когато паркирате колата си. В повечето случаи това означава, че камерата ще записва всичко, което се случва пред нея, докато сте далеч, което може да заснеме доказателства за злополуки при удар.
Устройствата с двойна камера са проектирани и за наблюдение на навиците при шофиране на тийнейджъри, които могат да бъдат полезни за обезпокоените им родители. Тези камери записват всички действия на лицевата страна на пътя, точно като нормална камера, но също така записват вътрешността на автомобила.
Друга характеристика, която понякога се намира в същите тези устройства, е GPS картографиране. Много камери вече разполагат с вградена GPS функционалност, която им позволява да записват GPS координатите във времева маркировка на видеото, която може да ви предостави история за мястото, където е вашата кола, и кога е била там.

Дали за забавление или за допълнителна сигурност, едно е ясно, притежаването да видеокамера в колата е предимство на пътя, което всеки един от нас съвсем достъпно може да притежава.« Back to news list
 Доставка

Доставката на всички артикули се извършва в рамките на 24 часа.

Плащания

Плащането се извършва чрез БАНКОВ ПРЕВОД или НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ.

Партньори

gps навигация

Контакти с нас

MTEL - 0889 444 002
GLOBUL – 0897 82 32 32
E-mail - office@leos.bg