Паркирай лесно с парктроник за кола

22 March , 2018, 6:04 pm


Едно от най-актуалните допълнения днес към Вашия автомобил днешно време е парктроникът. Това е съвременен продукт от сферата на автоелектрониката, който се използва широко и осигурява улеснение и удобство на шофьорите. Парктроникът е особено полезен, когато шофирате и сте активен в градовете, където е трудно да намериш място за паркиране и трябва бързо да си осигуриш паркомясто. Парктроник системата представлява устройство, което посредством датчици монтирани на бронята на колата получава информация за околната среда и обекти в близост, като посредством звукова сигнализация информира водача за приближаването му до тях като по този начин осигурява асистенция при паркиране.

Парктрониците са широко разпространени и доста фирми предлагат най-различни марки. Като цяло те се различават по това дали разполагат с екран, монитор, огледало, където ще бъде видима информацията от парктроникът.  Различават се по цвета и броя на сензорите в комплекта. Възможни варианти като цвят са черни и сиви (вторите могат да се ползват така или да се боядисат според цвета на автомобила, на който ще се монтират. Според броя си могат да бъдат 4 или 8, като ако са 8 се монтират в предната и в задната част на автомобила. Предлагат се системи в комбинация с различни варианти на монитор и камера за задно виждане.

Освен по тези параметри парктрониците се различават и по начина по който датчиците получават информация. Според това се делят на инфрачервени, ултразвукови или електромагнитни. Ултразвуковите са най-разпространени, инфрачервените се препоръчват най-малко, понеже лесно се влияят от условията на околната среда  - замърсяване,вода. При ултразвуковите датчикът излъчва лъч, улавяш обекти до 1.5 метра.

Към най-актуалните предложения се срещат и парктроници с Bluetooth, като тази опция разделя парктрониците на жични и безжични.

Монтиран на автомобила ви, парктроникът може да ви спести множество главоболия и проблеми. Той ще ви бъде в полза и улеснение независимо дали сте или не опитен шофьор. С него ще паркирате бързо и лесно.

По-новите автомобили се предлагат във варианти с фабричен парктроник, като разбира се, винаги може да се снабдите с опционален.

За монтаж на парктроник за кола препоръчваме монтажът да се осъществи в специализиран сервиз.« Back to news list
 Доставка

Доставката на всички артикули се извършва в рамките на 24 часа.

Плащания

Плащането се извършва чрез БАНКОВ ПРЕВОД или НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ.

Партньори

gps навигация

Контакти с нас

MTEL - 0889 444 002
GLOBUL – 0897 82 32 32
E-mail - office@leos.bg